מתכון

סלט קיסר של יאכטונרים

קיסר משודרג: נתחי העוף הוחלפו בשרימפס, עלי החסה הוחלפו בתערובת עלים והקרוטונים מוכנים מבריוש זעפרן עשיר

3,784 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט קיסר של יאכטונרים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט קיסר של יאכטונרים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

אם לא הספקתם להכין קרוטונים מבריוש זעפרן, אפשר להשתמש בחלה ששרדה את השבת, להשרות במי זעפרן ולהכין ממנה קרוטונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב קיסר

לקרוטוני בריוש זעפרן

להגשה

אופן ההכנה

לרוטב קיסר

1

טורפים חלמונים עם מיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמנים בהדרגה ותוך כדי טריפה עד שנוצרת אמולסיה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. שומרים במקרר עד יומיים.

לקרוטונים

2

מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים קוביות בריוש בשכבה אחת 3-2 דקות מכל צד עד שהן משחימות. אפשר גם לאפות כעשר דקות ב-180 מעלות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.

לשרימפס

3

חולטים שרימפס בשפע מי מלח כ-30 שניות, מעבירים למי קרח ומסננים.

להרכבת המנה

4

מחממים שמן במחבת ומטגנים צלפים כ 2- דקות עד שהם מעט זהובים. מצננים. מניחים את כל החומרים בקערת ערבוב גדולה, יוצקים ⅔ מהרוטב, מערבבים ומוסיפים רוטב במידת הצורך. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים מיד.

לגיוון

5

מחליפים את הבריוש בקוביות חלה: משרים 1/2 כפית זעפרן ב-1/4 כוס מים חמים, מצננים ומסננים. מטפטפים מי זעפרן על קוביות החלה ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות עד שהן זהובות.