מתכון

בריוש זעפרן

מתכון לבריוש עשיר ובשרני במיוחד, על גבול העוגה. הזעפרן מעניק לו צבע צהבהב וארומה מסתורית

3,633 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
בריוש זעפרן של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
בריוש זעפרן של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשת התבניות

להברשה

אופן ההכנה

1

משרים זעפרן ב-1/4 כוס מים חמים' מצננים ומסננים. שומרים את הנוזל המסונן ונפטרים מהזעפרן. מניחים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים ביצים ומי זעפרן ולשים 4-3 דקות עד להתגבשות הבצק.

2

מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-5 דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים ל-8-6 שעות למקרר.

3

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ ומניחים בתבניות מוברשות בחמאה. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח ומברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

אופים את הבריושים 45-40 דקות עד שהם שחומים.