החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשת התבניות
להברשה
אופן ההכנה
1
משרים זעפרן ב-1/4 כוס מים חמים' מצננים ומסננים. שומרים את הנוזל המסונן ונפטרים מהזעפרן. מניחים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים ביצים ומי זעפרן ולשים 4-3 דקות עד להתגבשות הבצק.
2
מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-5 דקות עד שהחמאה נטמעת בבצק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים ל-8-6 שעות למקרר.
3
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ ומניחים בתבניות מוברשות בחמאה. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח ומברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.
4
אופים את הבריושים 45-40 דקות עד שהם שחומים.