מתכון

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי

סלט שמבוסס על תאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, שעובדת נהדר עם החריפות של גבינת הפיקורינו

5,764 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כאן  הצמד חמד של תאנים וגבינת פקורינו משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללחם מתובל:

לתאנים מקורמלות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים לחם מתובל:

2

מברישים לחם במעט שמן זית, מפזרים מלח ומניחים בתבנית.

3

קולים את הלחם כ-15 דקות עד שהוא מתייבש ומתקשה בחלקו החיצוני אך נותר מעט רך בחלק הפנימי.

4

משפשפים את הלחם בשיני שום חצויות, יוצקים על כל פרוסה כף חומץ שרי ומניחים לחומץ להיספג.

מקרמלים תאנים:

5

ממיסים סוכר ומים במחבת רחבה ומתבלים בעלי תימין. מוסיפים חצאי תאנים עם החלק החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה בינונית כ-3 דקות עד שהתאנים מתקרמלות.

מרכיבים את המנה:

6

קורעים את פרוסות הלחם לפיסות גדולות ומניחים בקערה. מוסיפים עלי רוקט, בזיליקום, בצל סגול, את יתרת שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה גדולה.

7

מניחים מעל את התאנים, מפזרים פקורינו, מזלפים דבש ומגישים מייד.