בקיץ אפשר להחליף את הדבלים בתאנים טריות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כף מלח ומבשלים 10-8 דקות, עד להתרככות. מסננים וחוצים לשניים.
2
פורסים חזה אווז לרצועות בעובי 3 ס”מ ומטגנים על מחבת טפלון ללא שמן כדקה וחצי מכל צד. אפשר לטגן במחבת גם את תפוחי האדמה המבושלים והחצויים למרקם קריספי (מטגנים בשני מחזורים עם כף שמן זית).
3
מעבירים את חצאי תפוחי האדמה ורצועות חזה האווז לקערה, מוסיפים דבלים ועירית.
4
מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.