לשבדים יש אובססיה לסלטי תפוחי אדמה. בכל סופרמרקט מוקדש להם אזור שלם ויש המון גרסאות – עם בייקון, מחית פטריות או פירות ים קצוצים, ולאחרונה אפילו נתקלתי בגרסה אסיאתית עם שמן שומשום וסויה. הגרסה שלפניכם, עם בצל מטוגן באנשובי, היא בעיני המוצלחת מכולן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כ- 45 דקות עד שהם מוכנים ומצננים. קולפים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ.
2
מחממים אנשובי עם השמן שבקופסה במחבת רחבה על להבה בינונית כ 5-4- דקות עד שהאנשובי מתחילים להתפרק. מוסיפים בצל ומטגנים כ- 7 דקות עד שהבצל משחים. בשלב זה האנשובי אמורים להתמוסס כליל ולעטוף את הבצל. מצננים.
3
מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, האנשובי והבצל ומערבבים עם הכרישה ויתר החומרים. מגישים בטמפ' החדר.
4
הסלט יישמר עד 3 ימים במקרר.