מתכון

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים

8,242 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת משומנת.

2

מבשלים תפוחי אדמה במים לריכוך ומצננים. קולפים ומניחים אותם על הגריל לכ-5 דקות עד לקבלת טעם מעושן. לחילופין אפשר למשוח את תפוחי האדמה בשמן זית ולחרוך אותם מעט בתנור חם מאוד.

3

פורסים לטבעות ומוסיפים חומץ, שאלוט, עירית ודבש. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.

4

גיוונים: אפשר להוסיף כף גדושה מיונז ו/או כף אפונת גינה ו-2 מלפפונים חמוצים קצוצים.