החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפריקה
לירוקים
לרוטב
אופן ההכנה
הפריקה
1
מרתיחים את הפריקה בסיר עם המים והתבלינים. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות, עד שהמרקם רך ונגיס. מסננים ומייבשים.
הירוקים
2
מרתיחים את המים והמלח בסיר. מכינים קערה עם מים וקרח. מבשלים את הלוביה במים הרותחים במשך 3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת למי הקרח. מבשלים את האספרגוס במים הרותחים במשך דקה ומעבירים למי הקרח. מסננים ומייבשים.
3
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבמיה כדי לייבש אותה.
הרוטב
4
טורפים את כל המרכיבים בקערה.
הרכבת המנה
5
מעבירים את הפריקה לקערה ומוסיפים את הלוביה, הבמיה, האספרגוס, המלפפון, הלימון והחלומי (או הטופו). יוצקים את הרוטב ומקפיצים קלות. מוסיפים את השקדים ומערבבים.