מתכון

סלט פריקה, ירוקים וחלומי

לוביה, במיה, מלפפון בלאדי ואספרגוס עם פריקה - כל הקיץ בקערה חגיגית אחת. אפשר להגיש כמנה עיקרית או כתוספת

2,035 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט 50 גוונים של ירוק של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
סלט 50 גוונים של ירוק של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפריקה

לירוקים

לרוטב

אופן ההכנה

הפריקה

1

מרתיחים את הפריקה בסיר עם המים והתבלינים. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות, עד שהמרקם רך ונגיס. מסננים ומייבשים.

הירוקים

2

מרתיחים את המים והמלח בסיר. מכינים קערה עם מים וקרח. מבשלים את הלוביה במים הרותחים במשך 3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת למי הקרח. מבשלים את האספרגוס במים הרותחים במשך דקה ומעבירים למי הקרח. מסננים ומייבשים.

3

מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבמיה כדי לייבש אותה.

הרוטב

4

טורפים את כל המרכיבים בקערה.

הרכבת המנה

5

מעבירים את הפריקה לקערה ומוסיפים את הלוביה, הבמיה, האספרגוס, המלפפון, הלימון והחלומי (או הטופו). יוצקים את הרוטב ומקפיצים קלות. מוסיפים את השקדים ומערבבים.