מתכון

סלמון בקראסט אגוזים

במהלך הצלייה התבלינים שבמרינדה יעניקו לדג ארומה וטעם עדינים, ואילו אלה שבקראסט יעניקו טעמים וניחוחות אניסיים

28,719 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלמון בקראסט אגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלמון בקראסט אגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראסט

אופן ההכנה

1

מערבבים סויה, תמרינדי ותערובת חמשת התבלינים למחית. מניחים נתחי סלמון בתבנית ומושחים אותם במחית. מעבירים למקרר לשעתיים.

2

15 דקות לפני ההכנה מחממים תנור ל- 200 מעלות ומוציאים את הסלמון מהמקרר.

3

מערבבים את חומרי הקראסט ומהדקים אותם לנתחי הסלמון למעלה ומסביב.

4

אופים 10-8 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה (אם הדג טרי אפשר ליהנות ממנו מעט נא; אם קפוא -מומלץ לאפות מעט יותר).