מתכון

פילה סלמון בקראסט שקדים מולבנים של בני הדייג

סלמון בתנור הוא אחת המנות האהובות על הישראלים. תוספת השקדים מוסיפה לנימוחות של הסלמון פריכות מענגת

91,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
פילה סלמון בקראסט שקדים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

משרים את נתחי הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את שמן הזית, הג'ינג'ר, הדבש, החרדל, מלח ופלפל. משרים את נתחי פילה הסלמון בתערובת שמן הזית והדבש 40 דקות.

2

בקערה נפרדת מפזרים את השקדים המולבנים ולאחר ההשריה מצפים את הסלמון בחלק ללא העור בשקדים.

3

מעבירים את הסלמון לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-13 דקות. מאחר שסלומון מתייבש מהר, כדאי להניח בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים במהלך הבישול.