מתכון

טאטאקי סלמון, ויניגרט יוזו-ליים וקינואה

מנת דג בריאה וצבעונית מבית היוצר של השף אוראל קמחי

5,332 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
טאטאקי סלמון, ויניגרט יוזו-ליים וקינואה של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו
טאטאקי סלמון, ויניגרט יוזו-ליים וקינואה של שף אוראל קימחי. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לקינואה

1

מבשלים את הקינואה בסיר עם הרבה מאוד מים עד שהיא מבושלת לגמרי. מייבשים על מגבת או נייר בד למשך כשעה, לפחות עד שתהיה יבשה לגמרי (אפשר גם להכניס לתנור בחום הנמוך ביותר למשך 15 דקות, לייבוש מלא). מחממים בסיר שמן ל-180 מעלות ומטגנים את הקינואה היבשה 20 שניות בלבד, עד שהיא מתנפחת וצפה חזרה. מוציאים לנייר סופג בעזרת מסננת.

לבלסמי

2

יוצקים את הבלסמי לסיר קטן או למחבת ומחממים על אש נמוכה מאוד עד שהבלסמי מסמיך ומצטמצם לפחות לחצי מהכמות המקורית. מקררים.

לוויניגרט

3

מכניסים לקערת מעבד מזון את הליים, היוזו, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, עד לקבלת מרקם סמיך וחלק. ניתן להוסיף כפית דבש כדי לעדן מעט את הטעם.

לטאטאקי

4

משמנים קלות את פילה הסלמון (ללא העור). מחממים מחבת ברזל עד שהיא מעשנת קלות וצורבים את הסלמון משני הצדדים כחצי דקה, רק כדי שהמעטפת החיצונית תיצרב. מקררים היטב ופורסים לפרוסות בצורת סשימי.

להרכבת המנה

5

יוצקים מעט מהוויניגרט על כל פרוסת סשימי וממליחים אותה מעט במלח אטלנטי. מסדרים תלולית קינואה על כל פרוסה ויוצקים מהבלסמי המצומצם על כל הצלחת.