מתכון

סלמון כבוש עם פלפל קלוי, חומץ בלסמי ונענע יבשה

כיכר לחם כפרי, חמאה ובוצ'ר עם נתחי סלמון כבוש, שאוכלים מעל השיש עם הידיים

1,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלמון כבוש עם פלפל קלוי, חומץ בלסמי ונענע יבשה. צילום: shutterstock
סלמון כבוש עם פלפל קלוי, חומץ בלסמי ונענע יבשה. צילום: shutterstock

אם אין נענע מיובשת, מניחים עלי נענע על צלחת מרופדת בנייר מטבח ומייבשים במיקרו ב-3 פולסים של כמה שניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפלפלים הקלויים

להגשה

אופן ההכנה

כובשים סלמון

1

טופחים על נתח הסלמון בעזרת נייר סופג לייבוש. שמים זרעי שומר, מלח ופלפל בתבנית זכוכית. מניחים את הסלמון בתבנית ומגלגלים אותו עד שהוא נעטף בתערובת. מהדקים את שאריות המלח לבשר, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

2

למחרת שוטפים את הסלמון מהמלח במים קרים, מייבשים בעזרת נייר סופג ופורסים לפרוסות דקיקות (כמו שפורסים סשימי).

קולים פלפלים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. קוטמים את ראשי הפלפלים, נפטרים מהגרעינים ומניחים את הפלפלים בתבנית.

4

אופים 40 דקות עד שהקליפה משחירה והפלפלים מתרככים.

5

מצננים את הפלפלים בקופסה אטומה (האדים יעזרו לקליפה להיפרד מהבשר). קולפים, קורעים לנתחים גסים בעזרת הידיים ומחזירים לקופסה.

6

מתבלים בחומץ בלסמי, שמן זית, שום, נענע יבשה ומלח. מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים. הפלפלים נשמרים במקרר עד 4 ימים.

מרכיבים את המנה ומגישים

7

מוציאים את הפלפלים הקלויים מהמקרר ומניחים בטמפ' החדר כ-15 דקות (שמן הזית נקרש בקירור וזקוק לזמן כדי לחזור למצב נוזלי).

8

מסדרים את פרוסות הסלמון על צלחת הגשה וביניהן נתחי פלפלים עם מעט משמן התיבול. מגישים עם לחם שאור וחמאה.