מתכון

סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין

הסלקים נאפים כשהם עטופים במרינדה שכוללת סילאן ורכז רימונים ומקבלים חיזוק למתיקות הטבעית שלהם

9,041 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

המנה הזאת נגזרה מאחת המנות הוותיקות במונא (במקורית היו גם רביולי ואספרגוס). אל תחששו שהתיבול יהיה דומיננטי מדי מכיוון שהגבינה תרכך ותאזן את הטעם.

הכינו ויניגרט כמהין: מתחילים בוויניגרט פשוט עם דבש, חרדל, שמן ניטרלי וחומץ בן יין לבן (שמן זית וחומץ בלסמי אגרסיביים מדי בשביל לקבל תוספת כמהין) ומוסיפים כף שמן כמהין על כל כוס שמן. ויניגרט הכמהין מתאים לסלטים עם גבינות עזות טעם, לסלטים ירוקים עם מעט מרירות (שיש בהם למשל ארוגולה ואנדיב) ולתיבול של ירקות צלויים בשרניים (כמו גזר, שורש סלרי, תפוחי אדמה, קולרבי, בצלים וסלק) ברגע שהם יוצאים מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

2

מערבבים שני סוגי שמן בקערה רחבה עם רכז רימונים, סילאן, עלי תימין, מלח ופלפל. מוסיפים סלקים ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי ברוטב. מעבירים אותם עם הרוטב לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים 20 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות עד שהסלקים רכים וצבעם מעמיק.

4

מעבירים את הסלקים לצלחת הגשה ומניחים ביניהם תלוליות גבינה. מטפטפים ויניגרט כמהין ומגישים.