מתכון

צלחת סלקים

מנה שנותנת כבוד לחומר גלם מרכזי אחד. הסלקים משמרים את צבעם העז באפייה, ומתקבלת צלחת צבעונית, ססגונית ויפהפייה

8,966 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
צלחת סלקים של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
צלחת סלקים של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

לגרסה טבעונית מגישים ללא גבינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסלקים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מניחים את כל הסלקים בתבנית, מוסיפים מים עד גובה סנטימטר וחצי ועוטפים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום לאיטום מלא. אופים את הסלקים כשעה ו־20 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים את הסלקים מהתנור, מקלפים בעדינות ושומרים בצד.

מכינים את הרוטב

3

מביאים לרתיחה בסיר או מחבת מיץ סלק, מים, עלי מרווה ומלח. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת. מבשלים על להבה נמוכה 2 דקות נוספות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

4

יוצקים את הרוטב בצלחת הגשה גדולה ומניחים את הסלקים השלמים. מפזרים גבינה ומגישים.