מתכון

סמבוסק ללא גלוטן במילוי גבינות ורוטב פיצה

הבצק כאן גמיש מאוד - תכונה נדירה בקרב מאפים נטולי גלוטן

12,504 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

תמי בן דויד (בעלת הבלוג קולינריא) המתמחה באפייה ללא גלוטן, מחשיבה את הבצק הזה כבצק הכי משוכלל שיצרה ומספרת שאפשר להשתמש בו גם לפיצות ולפוקאצ’ות. מכיוון שהבצק מעט דביק, הכי נוח לעבוד איתו על משטח סיליקון מקומח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרידוד:

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך מוסיפים מים. לשים 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק מעט דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.

מרדדים:

2

מקמחים היטב משטח עבודה בקורנפלור. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 12 ס"מ.

ממלאים:

3

יוצקים במרכז כל עיגול רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינות. מקפלים את הבצק לחצאי עיגולים ומהדקים באצבעות או במזלג.

4

מניחים את המאפים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבות ומניחים לתפיחה שנייה של 60-45 דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מזגגים ואופים:

6

מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים 30 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.