מתכון

סמוסה ירקות מדפי אורז

ללא טיגון, ללא גלוטן וגם טבעונית - סמוסה ירקות שאפשר להגיש קרה או חמה

135,463 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סמוסה ירקות של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
סמוסה ירקות של רינת צדוק. צילום: בועז לביא

שימו לב: יש להוסיף לזמן ההכנה גם השריית גרגרי החומוס ובישולם עד ריכוך.

מגישים עם מטבל קוקוס וירוקים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תבלינים

אופן ההכנה

למלית

1

מטגנים את הבצל בסיר רחב על להבה בינונית לקבלת גוון שקוף וזהוב.

2

במחבת קטנה קולים את זרעי הכוסברה, זרעי החרדל וזרעי הכמון. כותשים את התבלינים בעלי ומכתש או טוחנים במטחנת תבלינים. מוסיפים את התבלינים לבצל המטוגן ומערבבים.

3

מפוררים את הכרובית ואת תפוח האדמה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את החומוס המבושל, האפונה התרד ומערבבים.

4

מוסיפים את התבלינים הנותרים – צ'ילי, כורכום, ג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס ומלח. מערבבים הכל יחד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

5

מניחים בצד לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

למילוי דפי האורז

6

מסדרים על משטח העבודה קרש חיתוך, סכין חדה קטנה, כף, מגבת וקערה עם מים קרים לטבילת דפי האורז.

7

מניחים דף אורז במים ומשקיעים אותו כך שיהיה מכוסה במים ל-30 שניות.

8

מניחים את הדף על קרש החיתוך וחותכים לשניים, ליצירת חצאי עיגולים. מניחים את חצאי הדפים על משטח העבודה, כשהחלק המעוגל נמצא בצד הרחוק מאיתנו. מקפלים את החלק המעוגל פנימה, כן שיווצר מעין טרפז. מניחים כף מהמלית בצד הימני של הטרפז (לא צמוד לשוליים) ומקפלים מעליו את דף האורז באותו אופן שמקפלים פסטלים - מהפינה הימנית התחתונה (הקרובה אלינו) אל הצלע הקצרה (הרחוקה מאיתנו) של הטרפז ליצירת כיס משולש. ממשיכים לקפל פעם אחת למטה ופעם אחת למטה עד לסוף הטרפז לקבלת כיסן משולש.

לאפייה

9

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את משולשי הסמוסה על מגש מרופד בנייר אפייה ומשומן קלות בשמן זרעי ענבים (או שמן זית או שמן קנולה). מורחים מעט שמן על כל סמוסה ומכניסים לתנור. אופים 10 דקות לקבלת גוון זהוב.

להגשה

10

מגישים קר או חם, בליווי מטבל קוקוס וירוקים.