מתכון

ספגטי בולונז של לייזה פאנלים

המנה האולטימטיבית: ספגטי בולונז שמתבשל בישול איטי איטי וממכר ממכר

111,797 בשלנים התעניינו במתכון זה
סיר בולונז - ספגטי בולונז, מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
סיר בולונז - ספגטי בולונז, מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
שלוש שעות בישול – כן כן, שלוש שעות בישול זה כל התעלול. אפשר לשגר לתנור בחום נמוך לכמה שעות טובות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

נחמם בסיר שטוח רבע כוס מהשמן ונטגן את הבצל, הגזר והסלרי כ–7 דקות לזיגוג. נוסיף את הבשר הטחון ונפורר עם כף עץ כ–10 דקות.

2

בינתיים נשים בבלנדוש את העגבניות, הרסק, השום, היין, הבזיליקום, הכמון, הפלפל, הפפריקה, המלח, הסוכר, רבע כוס שמן הזית הנותרת וכוס מהמים. כמה בליצים עד איחוד.

3

נוסיף את תערובת הרסק לבשר הטחון שבסיר, נערבב היטב, נוסיף עוד כוס מים ואת עלה הדפנה ונביא לרתיחה.

4

נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה. נטעם ונתקן תיבול (פלפל מלח), ונבשל על להבה קטנטנה 3 שעות. נבדוק מדי פעם, נבחש, ואם צריך נוסיף מעט מים. לחלופין אפשר להכניס לתנור בחום של 130 מעלות, סיר מכוסה, ל–3 שעות.

5

נכין פסטה על פי הוראות היצרן, ונמזוג את יפי הבולונז מעל הפסטה החמה. לטרוף (אפשר לשמור במקרר שבוע).

המתכון מתוך ספרה של לייזה פאנלים, קל קל קל; הוצאת מודן
עטיפת הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה
עטיפת הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה