מתכון

ספיחה בשר

בסוריה הוא נקרא ספיחה ובתורכיה לחמעג'ון. איך שלא תקראו לו, זה אחד המאפים הממכרים והטעימים שיש

8,832 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ספיחה בשר של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
ספיחה בשר של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית במחבת על אש קטנה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך. מצננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, ממרח התמרינדי, מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ושומרים בקירור.

3

מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה טרופה, מניחים במרכז כל ריבוע קציצת בשר ומשטחים אותה קלות. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.