מתכון

ספינג' גבינות עם זעתר

רעות עזר לוקחת את הספינג' המרוקאי ומשלבת בו גבינות וזעתר, מה שהופך אותו לעשיר ומיוחד יותר

2,813 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
ספינג' גבינות עם זעתר של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ספינג' גבינות עם זעתר של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית ומטגנים כרשה כ־10 דקות עד להזהבה. מעבירים למסננת ומצננים.

2

מערבלים קמח במיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים עד להטמעה, מוסיפים סוכר, אגוז מוסקט, גבינות, זעתר ואת הכרשה ומערבלים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ־3 דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש כ־3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ודי דביק.

3

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים עוד כשעה.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. בעזרת ידיים משומנות לוקחים בכל פעם כדור מהבצק ויוצרים חור במרכז בעזרת האצבע ומרחיבים אותו מעט בעזרת הידיים. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג ומזלפים על הספינג' דבש וצנוברים קלויים.