מתכון

ספנקופיטה – מאפה תרד וגבינות

מאפה פילו, תרד ופטה, שהוא מאכל יווני מסורתי קלאסי. כשאומרים את זה עם המבטא הנכון, זה נשמע אפילו טעים יותר

202,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
ספנקופיטה - מאפה תרד וגבינות יווני. צילום:shutterstock
ספנקופיטה - מאפה תרד וגבינות יווני. צילום:shutterstock

מתכון לתבנית בגודל 15X25 ס"מ. גבינת הפטה במתכון הזה מלוחה דיה ועל כן אין צורך להוסיף מלח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים את עלי התרד בסיר עם מעט מים ומערבבים מדי פעם, עד שהעלים מאבדים את נפחם ומתרככים. מסננים, סוחטים בעדינות ומניחים לקירור.

2

מערבבים בקערה את התרד עם הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשמיר. מפוררים בידיים את הגבינה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

3

טורפים את הביצים בקערית, מוסיפים לתערובת ומערבבים.

הרכבת המאפה

4

חוצים את עלי הפילו, כך שנוצרים 10 עלים הגדולים מעט יותר מהתבנית. מברישים בשמן זית את תחתית התבנית, מניחים עלה אחד ומברישים בשמן זית. מניחים כך עוד 2 עלים.

5

מניחים עלה ממרכז התבנית החוּצה, כך שמחציתו בתבנית ומחציתו יוצרת שוליים. מורחים בשמן זית. חוזרים על הפעולה ב-3 הצדדים הנותרים.

6

ממלאים את התבנית בתערובת התרד ומיישרים בעזרת כף. מקפלים את שולי הבצק על התערובת, צד אחד בכל פעם ומברישים בשמן זית. מניחים עלה נוסף ומברישים בשמן זית, וחוזרים על הפעולה עם 2 העלים הנותרים. דוחפים מעט את השוליים פנימה ומקפידים למרוח שמן גם בצדדים.  

7

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה של המאפה (כ-35 דקות). מגישים חם, קר או פושר.