מתכון

ספרינג רולס במילוי ירוקים, דג ומשמשים

מנה ראשונה, עיקרית או סתם נשנוש - יש בספרינג רולס האלו את כל מה שצריך בשביל שיתאימו לכל אחת מהקטגוריות

21,901 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
ספרינג רולס במילוי ירוקים, דג ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ספרינג רולס במילוי ירוקים, דג ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הסלסה יכולה להישמר במקרר עד 5 ימים והיא מעולה עם גבינות, בכריכים, לצד דגים צלויים או נאים וכבסיס לוויניגרט בסלטי עלים. לפני שמתחילים כדאי להניח את כל הירקות על מגש כדי להרכיב את הרולים במהירות וביעילות. אחרי הטבילה במים חשוב למלא את דפי האורז על משטח עבודה יבש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת משמשים

אופן ההכנה

מכינים את סלסת המשמשים

1

מניחים את כל המרכיבים במכתש ועלי וכותשים מעט עד לקבלת מרקם סמיך; אם אין מכתש ועלי קוצצים את כל המרכיבים ומעבירים לקערה.

2

ממלאים תבנית במים, טובלים כל דף אורז בנפרד במים ל־10 שניות מכל צד. מעבירים את דף האורז למשטח עבודה או קרש חיתוך יבשים.

3

מסדרים על השליש העליון של דף האורז דג, עשבים (מספר גבעולים מכל סוג), משמשים וחסה בצורה צפופה. מקפלים קיפול קטן משני צדדי דף האורז ומגלגלים לגליל הדוק. ממלאים את כל דפי האורז באותו אופן.

4

 חותכים כל ספרינג רול לשניים ומגישים עם סלסת משמשים.