לא כדאי להירתע מכמות המרכיבים במתכון זה – אם מתגברים על אורך הרשימה, מגלים שההכנה קלה למדי.
* לגרסה כשרה – אפשר לוותר על השרימפס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל
אופן ההכנה
1
טובלים את דפי נייר האורז ל-10 שניות במים פושרים, מוציאים מיד, מנערים מעודפי מים ומניחים על משטח עבודה חלק ולח (הנייר צריך להיות גמיש ונוח לעבודה).
2
מסדרים בחלקו התחתון של כל עיגול נייר אורז: 2 גפרורי גזר, 2 גפרורי בצל ירוק, 2 נבטים סיניים, חופן אטריות אורז, נענע, בזיליקום וכוסברה. מניחים מעל 2 פיסות דקות של חזה עוף ומסיימים ב-2 יחידות שרימפס.
3
מקפלים את נייר האורז מן הצדדים כלפי המרכז כך שמתקבל מלבן מאורך, ומתחילים לגלגל במהודק מן הגוף והלאה. במחצית הדרך מניחים 2 גבעולי עירית במרכז הרול כשהם מציצים ממנו, וממשיכים לגלגל עד הסוף.
4
מרטיבים את קצה הנייר הרחוק במעט מאוד מים ומהדקים כדי להדביק ולסגור את שולי הרול.
5
מערבבים היטב את כל חומרי המטבל ומגישים לצד הרולים.