הסקונס נדירים בארץ, ואלו שכן מצאתי היו יבשושיים – למרות שמדובר במאפים עסיסיים ורכים. אופים ישר מהמקפיא ומוציאים כשהם מזהיבים – כך מונעים התייבשות. למה כדאי להכין סקונס? לבלוג של ליאור משיח.
מתחילים את הכנת המתכון יום קודם – לבצק נדרש לילה במקפיא
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאפייה
לגלייז מייפל
אופן ההכנה
1
מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, תבלין דלעת, קוביות חמאה ושוקולד במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית מאוד. מוסיפים ביצה, חלמון ומחית דלעת, ומעבדים רק עד קבלת בצק.
2
מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים כדור. מרדדים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה לדיסקית בעובי 2-3 ס"מ.
3
חותכים את הדיסקית כמו פיצה ל-8 פרוסות בעזרת קלף מתכת או סכין. עוטפים היטב בניילון נצמד או מפרידים את החתיכות ומניחים בקופסא כדי שיהיה קל להפריד לאחר מכן, להניח על נייר אפייה וישר לתנור. מעבירים למקפיא ללילה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הסקונס מהמקפיא ומניחים בתבנית. מברישים את פני הסקונס בשמנת מתוקה, בוזקים מעליהם סוכר חום ואם רוצים מעט מלח (מאלדון או ים אטלנטי). אופים כ-15 דקות, עד שהסקונס מתחילים להזהיב, אבל לא יותר מכך. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר.
5
מכינים גלייז מייפל ומצפים את הסקונס: מערבבים אבקת סוכר ומייפל בקערית קטנה. לאחר שהסקונס התקררו יוצקים מעליהם מהגלייז בעזרת כפית. הגלייז לא אמור לכסות את הסקונס לחלוטין, רק ליצור עיטור נחמד וטעם. הכי טעים ונכון לאכול את הסקון ביום שבו נאפה אבל הם נשמרים טוב בכלי אטום עד 3 ימים, בטמפרטורת חדר.