מתכון

סשימי דג חרב ואבטיח

דג החרב דג בשרני שמרקמו מזכיר את זה של האינטיאס (או הטונה). כשהוא טרי יש לו טעם ימי מאוד עדין

2,468 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סשימי דג חרב ואבטיח. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סשימי דג חרב ואבטיח. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את המנה הזו אני מגיש במסעדה עם ויניגרט של כוסברה ותרד. כאן ויתרתי על הוויניגרט, כדי לתת לטעמים של הדג והאבטיח לדבר. אם לא מוצאים דג חרב, אפשר להמיר בדג בשרני אחר כמו לוקוס או אינטיאס. חשוב מאוד לקרר היטב את הסויה לפני שמשרים בה את האבטיח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את האבטיח למלבנים באורך 4 ס”מ ורוחב 1 ס”מ ומשרים בסויה כמה דקות עד שהאבטיח משנה את צבעו.

2

חותכים את הדג לריבועים בגודל 3 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ.

3

מוציאים את האבטיח מהסויה ומניחים על צלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל ג’ינג’ר קצוץ, פלפל אדום קצוץ וכחצי מכמות הכוסברה. מניחים מעל את פרוסות הדג.

4

מערבבים את יתרת הכוסברה עם בזיליקום בקערה נפרדת ומתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם. מפזרים את התערובת על נתחי הדג וסביבם.

5

ממש לפני ההגשה מתבלים את הדג במיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל ועירית. על כל פרוסת דג מוסיפים פרוסת צ’ילי דקה, מפזרים מלח גס ומגישים.

גיוון: את דג החרב אפשר להחליף גם בפארידה, לוקוס או אינטיאס.