זהר: "אני מאוד אוהבת את התבשיל הזה — הוא מהיר, טעים משביע. להבדיל מרוב הקטניות את העדשים אין צורך להשרות וזה מפשט את העניינים." לכבוד החג זהר הוסיפה לתבשיל יין (שמעמיק את הטעמים ונותן ארומה פירותית עדינה) ושילבה אותו עם ירקות שורש מזוגגים במייפל. התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד.
הכנה מראש: מכינים יום קודם ומחממים על להבה נמוכה בסמוך לארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות שורש צלויים
לרוטב מייפל
אופן ההכנה
1
מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה עד שעולה ניחוח.
2
מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהעדשים רכות (אבל לא מתפרקות).
3
מכינים רוטב מייפל: מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב בסיר קטן. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם בחצי ומסמיך.
4
אופים את הירקות ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5
שמים ירקות בקערה עם שמן, מלח ותימין ומערבבים. מסדרים בתבנית ויוצקים מעל רוטב מייפל. אופים 30 דקות להזהבה.
6
מסדרים את הירקות על צלחת הגשה ומפזרים אגוזי לוז מעל.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן