מתכון

עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים

עוגה קלילה עם שילוב מרכיבים מנצח שתלווה באהבה כוס תה חם

16,674 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים של מירי "מתוקה" ארזי. צילום: שרית גופן
עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים של מירי "מתוקה" ארזי. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים במערבל את הביצים, הסוכר והווניל עד שנוצרת תערובת תפוחה.

2

מוסיפים לסירוגין את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בתערובת.

3

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וממשיכים לעבד. לבסוף מוסיפים את הטחינה ומערבלים לתערובת אחידה.

4

מרפדים את התבניות בנייר אפייה. מזלפים שליש מכמות הסילאן על שני ניירות האפייה שבתבניות בצורת פסים דקים, זורים שליש מהשומשום בתבניות ומחלקים ביניהן חצי מתערובת העוגה.

5

מזלפים שוב שליש מהסילאן, זורים שומשום ומניחים את התמרים.

6

מכסים במחצית השנייה של התערובת ומסיימים בפסי סילאן ושומשום.

7

מחממים את התנור ל-160 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגות יוצא יבש.