"יש אנשים שנרתעים משימוש בשמן זית בקינוחים, אבל אין לכך באמת סיבה. מתקבלת עוגה בחושה במרקם לח, עם ארומה וטעם עדינים של שמן זית ונקודות קטנות וחמצמצות של פטל".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות, משמנים תבנית ומקמחים אותה.
2
מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון ביצים וסוכר כ־7 דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
3
מזלפים שמן זית בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שהוא נטמע בבלילה. מוסיפים חלב שקדים, קמח, עלי תימין, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לעבד עוד דקה לבלילה אחידה וחלקה.
4
יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים פטל.
5
אופים 35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.