חשוב לבחור מרציפן איכותי עם אחוז שקדים גבוה. הקראמבל שמעל העוגה מוסיף מרקם פריך וטעם חמאתי.
גיוון: אופים בתבניות שקעים כמאפינס 20־25 דקות (בודקים עם קיסם באותו אופן אם הם מוכנים).
2 תבניות אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראמבל
אופן ההכנה
מכינים בלילה לעוגה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק. שמים חמאה רכה וסוכר בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה 5 דקות. מוסיפים מרציפן בהדרגה ומעבדים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מטמיעים את הראשונה ורק אז מוסיפים את השנייה.
2
מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים במהירות בינונית. מוסיפים שמנת תוך עיבוד ומערבבים לתערובת אחידה.
3
יוצקים 1/3 מהבלילה לתבניות. מניחים את האגסים לאורך התבניות ויוצקים את יתר הבלילה לגובה של 3/4 מהתבנית.
מכינים קראמבל
4
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה לתערובת פירורית ללא גושי חמאה גדולים. שומרים בקירור.
5
מפזרים בנדיבות מהקראמבל על העוגה ומכניסים לאפייה של 40־50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים