מתכון

עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל

עוגה שמקבלת מרקם עסיסי במיוחד בזכות אגסים, שקדים ומרציפן שמוסיפים לבלילה

11,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

חשוב לבחור מרציפן איכותי עם אחוז שקדים גבוה. הקראמבל שמעל העוגה מוסיף מרקם פריך וטעם חמאתי.

גיוון: אופים בתבניות שקעים כמאפינס 20־25 דקות (בודקים עם קיסם באותו אופן אם הם מוכנים).

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל

אופן ההכנה

מכינים בלילה לעוגה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק. שמים חמאה רכה וסוכר בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה 5 דקות. מוסיפים מרציפן בהדרגה ומעבדים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מטמיעים את הראשונה ורק אז מוסיפים את השנייה.

2

מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים במהירות בינונית. מוסיפים שמנת תוך עיבוד ומערבבים לתערובת אחידה.

3

יוצקים 1/3 מהבלילה לתבניות. מניחים את האגסים לאורך התבניות ויוצקים את יתר הבלילה לגובה של 3/4 מהתבנית.

מכינים קראמבל

4

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה לתערובת פירורית ללא גושי חמאה גדולים. שומרים בקירור.

5

מפזרים בנדיבות מהקראמבל על העוגה ומכניסים לאפייה של 40־50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים