אמרטי מאורסטאנו שבסרדיניה נחשבים לטובים ביותר, וקצת כמו סוכריות הדרז’ה אצלנו נהוג להגיש אותן כשי לאורחים בחתונה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפיזור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-130 מעלות.
2
טוחנים שקדים, שקדים מרים וסוכר לאבקה במעבד מזון.
3
מקציפים חלבונים לקצף נוקשה, מבריק ויציב. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת השקדים.
4
מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות בחמאה או שמן. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. משטחים מעט את הכדורים ומפזרים עליהם אבקת סוכר.
5
אופים 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.