מתכון

עוגיות אמרטי ממחוז אורסטאנו

האמרטי הן העוגיות הכי נפוצות באיטליה. לכל מחוז גרסה משלו, וכל מחוז טוען שאצלו נולדה עוגיית השקדים האהובה

9,088 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
עוגיות אמרטי ממחוז אורסטאנו של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
עוגיות אמרטי ממחוז אורסטאנו של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

אמרטי מאורסטאנו שבסרדיניה נחשבים לטובים ביותר, וקצת כמו סוכריות הדרז’ה אצלנו נהוג להגיש אותן כשי לאורחים בחתונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיזור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות.

2

טוחנים שקדים, שקדים מרים וסוכר לאבקה במעבד מזון.

3

מקציפים חלבונים לקצף נוקשה, מבריק ויציב. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת השקדים.

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות בחמאה או שמן. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. משטחים מעט את הכדורים ומפזרים עליהם אבקת סוכר.

5

אופים 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.