מתכון

עוגיות אמרטי של מיקי שמו

חובבי המרציפן, התייצבו: עוגיות שקדים איטלקיות, ואפילו ללא גלוטן, עשירות ונמסות בפה

35,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגיות אמרטי של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגיות אמרטי של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

שמן המלא של העוגיות הללו הוא Amaretti di Saronno על שם העיר סארונו שבצפון איטליה, שם הן נולדו לפני יותר מ-300 שנה. פירוש המילה amaretti הוא “מרירים”, ואכן יש בעוגיות מרירות נפלאה של שקדים, שמגיעה משני כיוונים — מרציפן וליקר השקדים האיטלקי “אמרטו”. אליהם מצטרפת קליפת לימון מגוררת, שמאוד אוהבת את חברת השקדים. מה שאין כאן זה קמח, ולכן העוגיות מתאימות לפסח וגם לנמנעים מצריכת גלוטן. ה”בצק” קשה לעיצוב, ולכן חשוב לקרר אותו. לפני האפייה מגלגלים את העוגיות בסוכר והוא מעניק מעטה קראנצ’י, שיוצר משחק נעים עם הפְּנים הרך והלעיס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את התערובת

1

מעבדים מרציפן וחלבונים במעבד מזון 3-2 דקות לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, קליפת לימון ואמרטו ומעבדים עד שהם נטמעים. מעבירים את התערובת למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים ואופים

3

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ בידיים רטובות ומגלגלים את הכדורים בסוכר. מסדרים בתבניות במרווחים של 4 ס”מ (העוגיות מתרחבות מאוד באפייה).

4

אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות זהובות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה.

5

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.