החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגלידת טחינה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים עוגיות טחינה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה לקבלת בצק אחיד, אפשר גם לערבב וללוש ידנית.
3
יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם בערך בגודל פינג פונג ומניחים בתבנית ברווח של כ-1 ס"מ זה מזה (העוגיות מתרחבות מעט באפייה).
4
מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דק או עד שפני העוגיות מזהיבים. מצנם מעו לפני שאוכלים. שומרים בקופסא אטומה.
מכינים גלידת טחינה (לא חובה)
5
מניחים חלמונים בקערה. מעבירים שמנת מתוקה לסיר ומחממים (אך לא מביאים לרתיחה), לוקחים 3-2 כפות מהשמנת החמימה ומוסיפים לחלמונים, מערבבים ומוסיפים לסיר את תערובת החלמונים.
6
ממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 70-68 מעלות (לפיסטור הביצים). אם אין לכם מדחום, מחממים מעט את השמנת ואז עושים השוואת טמפרטורות. מחזירים לאש לבישול על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד כ-2 דקות.
7
מורידים מהאש ומוסיפים סירופ סילאן וטחינה גולמית, טורפים היטב לאיחוד, מעבירים לקופסה ומקפיאים ללילה לפחות.