מתכון

עוגיות טחינה מקמח כוסמין מלא עם שקדים

הן קטנות, ממזריות ומתחסלות בצ'יק, והכי כיף להקפיא אותן לפני האפייה ולהכניס לתנור כשבאים אורחים

182,903 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
עוגיות טחינה מקמח כוסמין מלא עם שקדים של קרן אגם. צילום: קרן אגם
עוגיות טחינה מקמח כוסמין מלא עם שקדים של קרן אגם. צילום: קרן אגם

בסדנאות שלי המשתתפים יוצאים עם שקית הפתעה קטנה שהם לוקחים איתם הביתה, ואלה העוגיות שאנחנו הכי אוהבים להכין להם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים. מתחילים במרית ועוברים לערבוב בידיים. אם רוצים, אפשר גם לעבד במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים עד קבלת תערובת אחידה במרקם רך ונעים. מעבירים למקרר למשך 30 דקות להתייצבות, כדי שיהיה קל לקרוץ לעוגיות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. קורצים מהבצק כדורים קטנים בגודל של מסטיק עגול. מניחים בתבנית האפייה במרווחים קטנים ביניהם ומועכים מעט בעזרת היד.

3

אופים 11-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מצננים לחלוטין, כי העוגיות מתפוררות כשהן חמות. שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר (כשבוע) או במקרר (כשבועיים).

  • אפשר להמיר את כל כמות הקמח במתכון בקמח חיטה מלאה או בקמח לבן רגיל.
  • את השקדים הטחונים אפשר להמיר בקמח.

מתכון מספר האפייה "קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. לרכישה