מתכון

עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים

הקוואקר לבדו משתלב נהדר עם טעמה העשיר של חמאת הבוטנים

53,216 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים. צילום: יעל לנדסמן סבריאגו
עוגיות קוואקר וחמאת בוטנים. צילום: יעל לנדסמן סבריאגו

כשהייתי תלמידת תיכון הייתי מכינה לעצמי כל בוקר, בקביעות מפחידה, קערה של דייסת קוואקר וכריך של חמאת בוטנים להפסקת עשר. היום זה נחשב לבריאות במיטבה, אבל בזמנו הסתכלו עלי במבט מאוד מוזר. העוגיות האלה כל כך אווריריות, שחבל להכביד עליהן עם תוספות כמו אגוזים, צימוקים או שוקולד. הקוואקר לבדו משתלב נהדר עם טעמה העשיר של חמאת הבוטנים. כדאי להשתמש בחמאת בוטנים טבעית למתכון הזה, ועדיף בסוכר קנים אורגני, שגרגריו קטנים ועדינים יותר (אך גם סוכר רגיל יעשה את העבודה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו).

2

מערבלים סוכר, חמאה וחמאת בוטנים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים.

3

מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.

4

מרפדים 2 מגשים בנייר אפייה. בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות מהתערובת עם מרווחים.

5

אופים כ-15 דקות (כדאי לסובב את המגשים באמצע האפייה), עד שהעוגיות זהובות ויציבות למדי.