מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות של ליאור משיח

העוגיות האלה היו הדבר הכי טוב שקרה לי

116,169 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
עוגיות שוקולד צ'יפס של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

כשלמדתי בניו יורק, באחד מימי האפייה הסיזיפית במאפיית הלחמים, ראיתי שהשפית שלנו ברין תומאס מכינה עוגיות. הבצק שלהן היה כהה בצורה בלתי רגילה וחיכיתי לראות איך הן יראו כשיצאו מהתנור. כשהעוגיות הגיחו מהתנור, הן מילאו את המאפייה בארומה יוצאת דופן. "אלה עוגיות השוקולד־צ'יפס האהובות עליי והן עשויות מ־80 אחוזים קמח כוסמת", הסבירה לי תומאס. העוגיות האלה היו הדבר הכי טוב שקרה לי באותו שבוע. ביקשתי את המתכון מתומאס (שהפכה לימים לחברה טובה) ומאז הכנתי אותו אינספור פעמים – עם קמח לבן, כוסמין או כוסמת. שיחקתי עם סוגי השוקולד, וכשלא היה לי שוקולד השתמשתי בשאריות של ממתקים רכים דוגמת סוכריות רכות, ממתקי קרמל ועוד. אני קוראת להן עוגיות שאריות – כי כל מה שיש לכם בבית יעבוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מעבדים חמאה, סוכר ומלח במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת אחידה, בהירה ותפוחה.

3

מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומעבדים להטמעה אחרי כל ביצה. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים עד שהיא נטמעת.

4

מוסיפים קמח, סודה לשתייה ושוקולד צ'יפס ומעבדים לעיסה חלקה.

5

קורצים מהעיסה כדורים בגודל של כדור פינג פונג (אפשר להיעזר בכף גלידה) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה (העוגיות יתרחבו במהלך האפייה).

6

מפזרים מעט מלח ים אטלנטי מעל העוגיות, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 14־17 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בשוליים ורכות מעט במרכז (אם אתם אוהבים עוגיות עם לב רך אופים 14 דקות, ואם עוגיות פריכות יותר – 17 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

גיוונים: לעוגיות בריאות יותר מחליפים את הקמח ב־2/3 כוס קמח ו־¾2 כוסות קמח כוסמת או כוסמין.

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו