מתכון

עוגיות אמרטי

עוגיות אמרטי (שקדים) איטלקיות מתוקות-מרירות, שכיף לאכול ליד הקפה או התה או פשוט לטבול בהם

38,587 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות אמרטי של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני
עוגיות אמרטי של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל־170 מעלות. שמים בקערה שקדים טחונים, סוכר, קליפת לימון, תמצית שקדים ומלח ומערבבים קלות. משפשפים את התערובת בקצות האצבעות כדי לפזר את קליפת הלימון ותמצית השקדים באופן אחיד. 

2

טורפים במטרפה ידנית את החלבונים עם הדבש עד לקבלת קצף רך. מקפלים את הקצף לתערובת השקדים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, טובלים באבקת סוכר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15־10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.