אפרת ליכטנשטט היא חברה קרובה. איתה כתבתי את ״הספר המתוק״, ספר האפייה הראשון שלי. אפרת גם הייתה זו שהכירה לי את קמח הכוסמין המלא, והמתכון הזה נכתב בהשראתה.
לגיוון: ניתן להמיר את השקדים הטחונים בקוואקר.
העוגה תישמר עטופה היטב במקרר עד שבוע. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
תבנית ריבועית בגודל 20*20 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן צמחי.
2
מניחים בקערה גדולה ביצים, סוכר, סירופ מייפל, תמצית וניל, מלח, קינמון, שמן ומים וטורפים לתערובת אחידה.
3
מוסיפים קמח כוסמין, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4
מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
5
מפזרים מעל שקדים פרוסים וסוכר חום ואופים 30־40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח- עוגיו.נט