שימו לב: לפני האפייה משטחים את הקלתית טלאים-טלאים לתוך התבנית מכיוון שבצק על בסיס שקדים לא ניתן לרידוד כמו בצק פריך רגיל.
תבנית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאגסים המוזהבים
לקלתית
להזהבה
לקלתית שקדים
למלית גבינה
אופן ההכנה
מבשלים את האגסים
1
מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה עדינה. מבשלים דקות אחדות עד לקבלת סירופ. מוסיפים אגסים, מכסים למחצה את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות עד לריכוך (אם המים לא מכסים את האגסים, אפשר להוסיף עוד מים).
2
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מוציאים את הליבה והגרעינים של 5 מן האגסים בעזרת קישואן/תפוחן. שניים מהאגסים מותירים עם הליבה (לקישוט). את כל האגסים פורסים לאורך לעובי 2-3 מ”מ. מניחים בתבנית ומברישים בדבש.
4
צולים בתנור כ- 15 דקות להזהבה.
מכינים את הקלתית
5
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
6
מערבבים את כל חומרי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה או במזלג רק עד לאיחוד ומשטחים בתבנית (על התחתית והדפנות) בעזרת הידיים.
7
אופים אפייה ראשונית כ- 10 דקות עד שהקלתית אפויה אך לא זהובה. אם במהלך האפייה השוליים מתחילים לצנוח מטה למרכז הקלתית, מהדקים אותם חזרה בעזרת החלק הקמור של כף. מצננים לטמפ’ החדר.
מכינים את המלית
8
מערבבים את כל חומרי מלית הגבינה במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
מרכיבים ואופים
9
מניחים את פרוסות האגסים האפויות על הקלתית. שומרים את פרוסות האגס שנחתכו מהאגסים עם הגרעינים והליבה לעיטור העוגה. יוצקים את תערובת הגבינה על האגסים.
10
אופים 25 דקות. המלית לא תהיה יציבה לגמרי וזה בסדר. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
11
שומרים את העוגה יומיים במקרר (יום נוסף כבר יגרום לקלתית להירטב מחומרי המלית ולאבד את הפריכות). לפני ההגשה מעטרים את פני העוגה בפרוסות האגס ששמרנו בצד.