מתכון

עוגת גבינה וקליפות תפוזים מסוכרות

השילוב המוצלח בין טעמי החלב העשירים של הגבינה לבין המרירות המרעננת של קליפת התפוז

1,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגת גבינה וקליפות תפוזים מסוכרות של מיכל בוטון. צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta
עוגת גבינה וקליפות תפוזים מסוכרות של מיכל בוטון. צילום: Krysztof Kozanowski — Magazine Usta

תבנית בקוטר 26 ס"מ או לתבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית

לעוגה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את הקלתית

2

שמים קמח, חמאה, סוכר וקליפת תפוז בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורי בצק קטנים.

3

משטחים את פירורי הבצק בתחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת גב של כף.

4

אופים כ-12 דקות להזהבה, מוציאים ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

5

מרפדים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום, כך שמים לא יוכלו לחדור במהלך האפייה

מכינים את המלית ואופים

6

שמים בסיר קטן מים, 50 גרם (1/4 כוס) סוכר וקליפת תפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות לקבלת סירופ.

7

מצננים את הסירופ עם הקליפה ומסננים. חותכים את הקליפה לריבועים בגודל 1/2 ס"מ (בסירופ אפשר להשתמש לשימושים נוספים).

8

שמים גבינת שמנת ואת יתרת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שהסוכר נטמע בגבינה. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים רק עד שהן נטמעות. מפסיקים את פעולת המיקסר.

9

מוסיפים את קליפת התפוז ומקפלים לתערובת. יוצקים את התערובת על הקלתית.

10

שמים את התבנית בתוך תבנית תנור מעט עמוקה וממלאים את תבנית התנור במים רותחים עד מחצית גובהה של התבנית עם העוגה.

11

אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

12

שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.