"אני לא אוכלת מוצרי חלב, והעוגה הזאת מחליפה אצלי עוגות גבינה. פעם שתיתי קוקטייל עם תוספת רוזמרין, והטעם שלו נצרב לי בזיכרון. החלטתי לשלב אותו בעוגה, והוא עדין וכלל לא משתלט. אם אתם לא מתחברים לרוזמרין, אפשר לוותר עליו או להחליף בתימין, בזיליקום או נענע".
שימו לב: ההכנה זריזה, אבל העוגה דורשת 5 שעות הקפאה. הכמות מתאימה לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס
למלית
להגשה
אופן ההכנה
1
משמנים תבנית בשמן זית.
מכינים את הבסיס
2
טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס לתערובת במרקם אחיד ומעט גרגירי.
3
מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית. מקפיאים למשך שעה.
מכינים את המלית
4
טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המלית, למעט תאנים, לתערובת חלקה.
5
מסדרים פרוסות תאנים על הבסיס בצמוד לדופן התבנית. יוצקים את המלית עד כיסוי התאנים ומיישרים. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ל־4 שעות (אפשר לילה שלם).
6
כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר. מקשטים בענף מורן בודניק רוזמרין וחותכים עם סכין רטובה.