שימו לב: הטראפלס והעוגה דורשים קירור ולכן כדאי להתחיל בהכנות יום או יומיים לפני ההגשה.
תבנית מתפרקת או רינג בקוטר 20-18 ס"מ (אפשר גם להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר, אבל היא תצא נמוכה יותר).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטראפלס
לתחתית
למוס גבינה-יוגורמה
לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים טראפלס
1
ממיסים שוקולד מריר ושמנת על בן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל. מוסיפים מלח ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות עד שהתערובת מתייצבת. מגלגלים כדורים מהתערובת הקרה ושומרים במקרר או במקפיא עד להרכבת העוגה.
מכינים קלתית שוקולד
2
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. מעבירים למקרר עד להרכבת העוגה.
מכינים מוס גבינה-יוגורמה
3
מערבבים ג'לטין בחלב ומניחים בצד ל-10 דקות, עד שהתערובת מתמצקת. ממיסים את התערובת במיקרוגל במשך כ-10 שניות .
4
טורפים גבינת שמנת, גבינה לבנה, יוגורט וסוכר לתערובת אחידה. מערבבים 1/2 כוס מתערובת הגבינות לתוך הג'לטין עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים בחזרה את תערובת הגבינה והג'לטין לתוך תערובת הגבינות. מערבבים.
5
בקרה נפרדת ממיסים שוקולד לבן עם 1/4 כוס מהשמנת במתוקה מעל בן מארי או במיקרוגל וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינות ומערבבים לתערובת חלקה.
6
בקערת מיקסר מקציפים את יתר השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינות, עד לקבלת מוס אחיד.
מרכיבים את העוגה
7
יוצקים חצי ממוס הגבינה על בסיס העוגה. חוצים חלק מהטראפלס ומסדרים אותם על המוס, כשהצד החתוך צמוד לדופן. את יתר הטראפלס מפזרים במרכז. יוצקים את יתר המוס מעל הטראפלס, מיישרים את פני העוגה בעזרת פלטה ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
אם רוצים, מקשטים את העוגה
8
ממיסים מעל בן מארי או במיקרוגל שוקולד מריר ומעבירים לשקית זילוף עם פתח קטן (ללא צנטר). מזלפים נקודות או עיגולים על פני העוגה הקרה.