מתכון

עוגת גבינה קרמלית עם כתר חלבה

שערות החלבה הן קישוט מהיר ונטול מאמץ שעושה המון רושם

4,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוגת גבינה קרמלית עם כתר חלבה של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף
עוגת גבינה קרמלית עם כתר חלבה של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף

עוגת הגבינה הקלאסית היא מאפה הגבינה האולטימטיבי. כאן הוספתי לבלילה גם חלב משומר, שמעשיר מאוד את המרקם ונותן טעם קרמלי עדין, שמזכיר ריבת חלב. למעט שערות החלבה, אפשר גם לחמם ריבת חלב עם מעט מים, לצנן ולצקת על העוגה – מתקבל ציפוי שמתכתב עם הטעמים שלה.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לבלילת העוגה

לעיטור

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

טוחנים ביסקוויטים לאבקה דקה במעבד מזון. מוסיפים חמאה וטוחנים 3-2 דקות לתערובת פירורית. משטחים את התערובת בתבנית בגובה כ- 1/2 ס"מ.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

3

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב ורך.

4

מערבבים בקערה נפרדת חלמונים, גבינה, קורנפלור, חלב משומר ומשחת וניל בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים ויוצקים את התערובת על הבסיס.

5

אופים שעה ועשר דקות או עד שהעוגה יציבה והמרכז אינו רוטט כשמנענעים בעדינות את התבנית.

6

מצננים לטמפ' החדר ומעבירים ל- 3 שעות לפחות במקרר. העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר.

7

לפני ההגשה מפזרים שערות חלבה.