מתכון

עוגת גזר ותבלינים עם שטרויזל

עוגת הגזר הזאת עשירה, דחוסה ומלאה בתבלינים. מצפים אותה בשכבה של שטרויזל שיבולת שועל וכוסמין, לתוספת סטייל

21,706 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת גזר ותבלינים עם שטרויזל של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת גזר ותבלינים עם שטרויזל של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

באפייה טבעונית רסק תפוחים משמש כחומר מקשר וכמייצב בדומה לביצים. הוא גם מעניק אווריריות למאפה. יש בו יותר לחות ומתיקות מאשר בביצים, ולכן כאשר משתמשים בו נהוג להפחית מכמות הנוזלים במתכון.

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשטרויזל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבניות.

מכינים את בלילת העוגה

2

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת. מוסיפים גזר ופקאנים ומערבבים.

3

טורפים חלב אורז, תמצית וניל, סוכר, שמן זית ורסק תפוחים בקערה שנייה. מוסיפים חומץ ומערבבים כמה שניות להיטמעות.

4

יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם תערובת הגזר ומערבבים לאיחוד. מחלקים את הבלילה בין התבניות.

מכינים שטרויזל ואופים

5

מערבבים את כל חומרי השטרויזל בידיים לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על העוגות.

6

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן