באפייה טבעונית רסק תפוחים משמש כחומר מקשר וכמייצב בדומה לביצים. הוא גם מעניק אווריריות למאפה. יש בו יותר לחות ומתיקות מאשר בביצים, ולכן כאשר משתמשים בו נהוג להפחית מכמות הנוזלים במתכון.
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשטרויזל
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבניות.
מכינים את בלילת העוגה
2
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת. מוסיפים גזר ופקאנים ומערבבים.
3
טורפים חלב אורז, תמצית וניל, סוכר, שמן זית ורסק תפוחים בקערה שנייה. מוסיפים חומץ ומערבבים כמה שניות להיטמעות.
4
יוצקים את התערובת הרטובה לקערה עם תערובת הגזר ומערבבים לאיחוד. מחלקים את הבלילה בין התבניות.
מכינים שטרויזל ואופים
5
מערבבים את כל חומרי השטרויזל בידיים לקבלת תערובת פירורית ומפזרים על העוגות.
6
אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן