מתכון

עוגת גזר, שזיפים וויסקי

השזיפים מוסיפים לעוגה עסיסיות והוויסקי - עוקץ אלכוהולי שמבדל אותה מעוגת הגזר המוכרת

35,510 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
עוגת גזר, שזיפים וויסקי של אלירן דפני | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת גזר, שזיפים וויסקי של אלירן דפני | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בניגוד לסוגי אלכוהול אחרים טעמו המעושן של הוויסקי נשאר גם אחרי האפייה. מי שלא מתחבר לטעם החזק יכול להחליף אותו בברנדי.

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

2

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ותבלינים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

3

טורפים ביצים ושמן בקערה נפרדת. מקפלים את הוויסקי ואת החומרים היבשים לתערובת הביצים והשמן רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה גזר ושזיפים.

4

מחלקים את המסה לשתי התבניות.

5

אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.