מתכון

עוגת דבש ותפוחים הפוכה

פרשנות עסיסית במיוחד לעוגת החובה של החג: טובלים פרוסות תפוחי עץ בטופי ומעליהן יוצקים בלילה ריחנית

41,445 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוגת דבש ותפוחים הפוכה. צילום: shutterstock
עוגת דבש ותפוחים הפוכה. צילום: shutterstock

להכנת המתכון יש להצטייד בתבנית בקוטר 26/24 ס"מ שלא מתפרקת (אפשר פיירקס) .

חשוב: מכינים בתבנית לא מתפרקת כדי שרוטב הטופי לא ייזל החוצה במהלך האפייה. אם יש לכם רק תבנית מתפרקת, יש לאטום אותה היטב ברדיד אלומיניום.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת התפוחים

לבלילה

אופן ההכנה

1

משמנים את התחתית והדפנות של התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

מכינים את שכבת התפוחים

2

מבשלים סוכר ודבש בסיר כבד על להבה בינונית 10-7 דקות עד לקבלת צבע חום ענברי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומבשלים 5-3 דקות עד לקבלת טופי. מסירים מהכיריים ומצננים כמה דקות. יוצקים בזהירות את הטופי לתבנית.

3

מסדרים את התפוחים על גבי הטופי בחצי חפיפה כמו רעפים — מתחילים מהשוליים ומתקדמים לכיוון המרכז. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הבלילה ואופים:

מכינים את הבלילה ואופים

4

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, בהראט ואגוזים בקערה בינונית. שמים סוכר לבן, סוכר חום, דבש, שמן, ביצים וקפה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים תוך כדי ערבול עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את הבלילה על התפוחים.

6

אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מחכים 15-10 דקות עד שהעוגה מתקררת מעט והופכים. חשוב להפוך לפני שהעוגה מתקררת לגמרי, אחרת הטופי עלול להתקשות ולהדביק את העוגה לתחתית.