אם לא נוח לכם להשתמש בשמן זית בקינוחים, אפשר להחליף אותו בשמן צמחי אחר, אבל שווה לנסות את המתכון כלשונו. הקפידו לחמם היטב את מחבת הברזל, כדי לתת לעוגה את מכת החום האכזרית שהיא זקוקה לה. אם אין לכם מחבת מברזל יצוק, הלהיטו היטב תבנית פאי לא מתפרקת בקוטר 20 ס"מ. אם יש לכם אבן שמוט בתנור, הניחו את התבנית ישר עליה. המרקם לא יצא אותו הדבר, אבל העוגה עדיין תהיה טעימה מאוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בתוך התנור מחבת ברזל לא משומנת 10 דקות לפחות.
2
טוחנים ערמונים, סוכר וקמח במעבד מזון לעיסה דקה ומעבירים לקערה. מוסיפים חלב ושמן ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.
3
מוציאים את המחבת הלוהטת מהתנור ומשמנים בנדיבות (ובזהירות). יוצקים פנימה מייד את עיסת הערמונים ומפזרים מעל צנוברים ורוזמרין. מחזירים לתנור ל-12-10 דקות עד שהעוגה נראית יציבה. נזהרים שלא לחרוך את תחתית העוגה.
4
בתום האפייה מעבירים מייד לצלחת הגשה (העוגה תחליק מהמחבת) ומגישים חמים או בטמפ' החדר. מאחסנים מכוסה בניילון נצמד במקרר עד 3 ימים.