*מכינים את העוגה יום מראש כדי שתתייצב במקרר
תבנית בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים
לבסיס
למלית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.
מכינים את התפוחים
2
ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 4-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים ומסננת ומצננים היטב.
בינתיים מכינים את הבסיס
3
מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.
מכינים את מלית הגבינה
4
טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
מרכיבים את העוגה ואופים
5
מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.
6
אופים בתנור החם 50-40 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
7
מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
8
שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.