מתכון

עוגת מסקרפונה ותפוחים

מי שעומל בערב שישי יהנה מעוגת גבינת מסקרפונה משודרגת, מלאת ארומה איטלקית

15,939 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע
עוגת מסקרפונה ותפוחים | צילום: דן לב | סטיילינג: אוריה גבע

*מכינים את העוגה יום מראש כדי שתתייצב במקרר

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים

לבסיס

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה.

מכינים את התפוחים

2

ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחים ומאדים 4-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מעבירים ומסננת ומצננים היטב.

בינתיים מכינים את הבסיס

3

מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.

מכינים את מלית הגבינה

4

טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.

מרכיבים את העוגה ואופים

5

מוציאים את הבסיס מהמקפיא. מפזרים מעל את התפוחים ללא הנוזלים באופן שווה ויוצקים את מלית הגבינה.

6

אופים בתנור החם 50-40 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

7

מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

8

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.