מתכון

עוגת נמסיס שוקולד

בעוגה כזאת הכל קם ונופל על איכות השוקולד. אז לא כדאי לעגל פינות

37,779 בשלנים התעניינו במתכון זה
נמסיס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
נמסיס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
  • 2 תבניות נמוכות בקוטר 26 ס”מ או ל-12 רינגים אישיים
  • שעה וחצי
  • קל
  • כשר
  • צמחוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות. משמנים את התבנית ועוטפים אותה היטב ברדיד אלומיניום כדי למנוע חדירת מים בעת האפייה.

2

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או מעל ביין מארי.

3

בינתיים מעבדים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-4-3 דקות עד לקבלת קרם רך וחלק (חשוב לא להקציף).

4

כשהשוקולד עדיין חם, מוסיפים אותו לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת וממשיכים לעבד שהן נבלעות בתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית.

5

מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. ממלאים את התבנית הגדולה במים עד חצי גובה התבנית עם העוגה.

6

אופים כ-60-50 דקות (או 18-14 דקות אם אופים ברינגים אישיים) עד שפני העוגה יציבים. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.

7

לפני ההגשה מביאים את העוגה לטמפ’ החדר. מפזרים מעט קקאו ומגישים.

8

הצעת הגשה: כל השוקולדיות ההיסטרית הזאת מבקשת משהו רענן וחמצמץ שיהווה ניגוד. הבחירה שלי היא שמנת חמוצה עם מעט תמצית וניל. לא צריך אפילו להמתיק, העוגה מתוקה דיה.