מתכון

עוגת עוף, מנגולד ותרד תורכי

גם עוף, גם ירק וגם פחמימה. זה מה שנקרא אצלי "ארוחה מאוזנת"

15,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת עוף, מנגולד ותרד תורכי. צילום: דניאל לילה
עוגת עוף, מנגולד ותרד תורכי. צילום: דניאל לילה

הן נראות כמו בבקות או רולדות, הן דשנות ומפנקות, אבל בין קירות הבצק הרך מסתתרים בייקון וסלמון, ערמונים וארטישוקים, דג מלוח ועוף… אחרי שתטעמו את עוגות השמרים המלוחות של ארז קומרובסקי – קראנץ השוקולד עלול להיראות לכם משעמם משהו.
ה"עוגה" הזו היא גם עוף, גם ירק וגם פחמימה. זה מה שנקרא אצל ארז "ארוחה מאוזנת".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

למריחה:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, ביצים ושמנת חמוצה ולשים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה שני סוגי שמן עד שהם נטמעים. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק גמיש ונעים למגע.

2

מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות ואפשר גם למשך הלילה.

בינתיים מכינים את המלית:

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים בצל 8-7 דקות להזהבה. מוציאים לצלחת בכף מחוררת.

4

מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית ומחממים. מוסיפים חזה עוף, אניס ואריסה ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-2 דקות עד שהעוף מלבין. מוסיפים את הבצל המטוגן וצ'ילי ומטגנים 3-2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים תרד ומנגולד וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהעלים נובלים. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.

5

מניחים את תכולת המחבת במסננת ומצננים לטמפ' החדר.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים:

6

מוציאים את הבצק למשטח מקומח וצובטים ממנו כדור בגודל כדור פינג פונג.

7

חוצים את יתרת הבצק ומרדדים חלק אחד על נייר אפייה לעיגול בקוטר 50 ס"מ. מעבירים לתבנית עם נייר האפייה.

8

חוצים את יתרת הבצק ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 50 ס"מ. מורחים על אחד העיגולים מעט שמן זית ומניחים עליו את העיגול השני בצורה חופפת. מחלקים את עיגול הבצק ל-16 חלקים שווים (אפשר גם 8) בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. חותכים כל משולש באמצע מבסיסו אך לא עד הסוף (קודקוד המשולש צריך להישאר שלם). מסובבים כל חלק של המשולש (יש לו שני חלקים) סביב עצמו כמו בורג. ממשיכים כך עם שאר המשולשים.

9

מסדרים את המלית בשכבה אחידה על עיגול הבצק שבתבנית (משאירים שוליים של ½1 ס"מ). מניחים עליה במרכז את כדור הבצק הקטן ומסדרים סביבו את המשולשים בצורת שמש. מקפלים את שולי הבצק התחתון פנימה ממש כמו בהכנת טארט.

10

מברישים את פני העוגה בחלמון טרוף עם חלב, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

11

מחממים תנור ל-180 מעלות.

12

אופים כ-40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה מאוד ואפויה גם בחלקה הפנימי.