מתכון

עוגת פאדג' שוקולד

נמסה בפה: עוגת שוקולד ללא גלוטן מ-5 מרכיבים שתמיד יש בבית

282,355 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת פאדג' שוקולד של אלכס לביד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוס
עוגת פאדג' שוקולד של אלכס לביד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוס

זו עוגה שאני אוהב להכין כשהשבת נכנסת, חברים מגיעים בערב ואני קולט שלא הספקתי לקנות מצרכים. היא מכילה 5 רכיבים שתמיד יש בבית ודורשת כלום עבודה. והכי חשוב: היא כל כך רכה וטעימה, שממש בא לבכות.

להכנת העוגה הצטיידו בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

לשימון התבנית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה בעיגול נייר אפייה.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים ומוסיפים קקאו.

3

מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר למרקם אוורירי בקערה גדולה (כ-4 דקות). מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

4

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים לתוך התערובת.

5

יוצקים כ-3/4 מהתערובת לתבנית ומעבירים את היתר למקרר.

6

אופים 25-20 דקות עד שפני השטח מתייצבים וסכין שמכניסים למרכז העוגה יוצא טיפה לח. מצננים את העוגה בטמפ' החדר עד שהיא יציבה למגע ומשאירים את התנור פועל.

7

מורחים מעל את מה ששמרנו מתערובת השוקולד (אפשר לרכך מעט במיקרוגל) ואופים 15-10 דקות נוספות. מצננים.

8

בסמוך להגשה מפדרים באבקת קקאו ו/או אבקת סוכר. העוגה נשמרת עד 5 ימים במקרר. מגישים בטמפ' החדר.