מתכון

עוגת פיננסייר הדרים

עוגה לחה ועסיסית עם ניחוח משכר של הדרים וחמאה אגוזית

10,684 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת פיננסייר הדרים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
עוגת פיננסייר הדרים של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

גיוון: לשיק ביתי-כפרי מפזרים על העוגה אבקת סוכר.

תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 26-24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר עם הדרים

לעוגת פיננסייר

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים סירופ הדרים

1

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את העוגה

2

מחממים חמאה בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית ללא ערבוב כ-10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק וריח אגוזי.

3

מקציפים חלבונים וסוכר במיקסר כ- 10 שניות במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה.

4

מנפים אבקת שקדים וקמח תפו"א לקערה נקייה. מוסיפים מחצית מהתערובת בהדרגה לקערת המיקסר ומערבלים עד שהתערובת נטמעת.

5

מוסיפים בהדרגה את החמאה החומה תוך כדי ערבול. מוסיפים בהדרגה את יתרת תערובת השקדים ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קליפת תפוז, קליפות תפוזים מסוכרים ורום ומערבלים.

6

עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות ואפשר למשך הלילה.

7

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מפזרים שבבי שקדים.

9

אופים 25-20 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב עמוק וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

10

מצננים את העוגה כ- 10 דקות ומברישים אותה בנדיבות בסירופ ההדרים המצונן.

11

שומרים עד 4 ימים מחוץ למקרר.