גיוון: לשיק ביתי-כפרי מפזרים על העוגה אבקת סוכר.
תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 26-24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר עם הדרים
לעוגת פיננסייר
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים סירופ הדרים
1
מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ' החדר.
מכינים את העוגה
2
מחממים חמאה בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית ללא ערבוב כ-10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק וריח אגוזי.
3
מקציפים חלבונים וסוכר במיקסר כ- 10 שניות במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה.
4
מנפים אבקת שקדים וקמח תפו"א לקערה נקייה. מוסיפים מחצית מהתערובת בהדרגה לקערת המיקסר ומערבלים עד שהתערובת נטמעת.
5
מוסיפים בהדרגה את החמאה החומה תוך כדי ערבול. מוסיפים בהדרגה את יתרת תערובת השקדים ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קליפת תפוז, קליפות תפוזים מסוכרים ורום ומערבלים.
6
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות ואפשר למשך הלילה.
7
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
8
מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מפזרים שבבי שקדים.
9
אופים 25-20 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב עמוק וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
10
מצננים את העוגה כ- 10 דקות ומברישים אותה בנדיבות בסירופ ההדרים המצונן.
11
שומרים עד 4 ימים מחוץ למקרר.