אם לא מצאתם אננס טרי, אפשר להשתמש בקוביות אננס משומרות.
גיוון: במקום אננס משלבים בעוגה פירות קיץ אחרים: קוביות נקטרינות מקורמלות ואפשר גם חצאי ענבים.
תבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ (או לתבנית חד-פעמית בגודל 30×22 ס"מ)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס בישקוטים
לסירופ רום
לגלידת קוקוס
לאננס מקורמל
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים סירופ רום
1
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הרום. מצננים.
2
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרפדים בבישקוטים. מזלפים את הסירופ בעזרת כף עד שהעוגיות לחות אבל לא רטובות מדי.
מכינים את הגלידה ומקפיאים
3
שמים בקערה חלב מרוכז, קרם קוקוס, רום ומלח ומערבבים.
4
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת החלב המרוכז. מכסים את שכבת הבישקוטים בתערובת הגלידה. עוטפים את התבנית היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. העוגה נשמרת בהקפאה עד 3 ימים.
מכינים אננס מקורמל
5
ממיסים חמאה וסוכר על להבה בינונית ומבשלים כ- 3-2 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מקבלת גוון ענברי. מוסיפים קוביות אננס ומקפיצים 5 דקות עד שהאננס מתרכך מעט ומקבל זיגוג עדין. אם משתמשים באננס משומר מקפיצים דקה-שתיים. מצננים. אפשר לשמור עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.
להגשה
6
פורסים את העוגה ומסדרים בצלחות הגשה. מפזרים מעל את האננס המקורמל ומקשטים בשבבי קוקוס קלויים.