מתכון

עוגת פינקולדה קפואה

גלידות, קיץ, נוסטלגיה - עוגת פינקולדה עם גלידת קרם קוקוס וקוביות אננס מקורמל

6,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת פינקולדה קפואה של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת פינקולדה קפואה של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

אם לא מצאתם אננס טרי, אפשר להשתמש בקוביות אננס משומרות.

גיוון: במקום אננס משלבים בעוגה פירות קיץ אחרים: קוביות נקטרינות מקורמלות ואפשר גם חצאי ענבים.

תבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ (או לתבנית חד-פעמית בגודל 30×22 ס"מ)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס בישקוטים

לסירופ רום

לגלידת קוקוס

לאננס מקורמל

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים סירופ רום

1

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הרום. מצננים.

2

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרפדים בבישקוטים. מזלפים את הסירופ בעזרת כף עד שהעוגיות לחות אבל לא רטובות מדי.

מכינים את הגלידה ומקפיאים

3

שמים בקערה חלב מרוכז, קרם קוקוס, רום ומלח ומערבבים.

4

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת החלב המרוכז. מכסים את שכבת הבישקוטים בתערובת הגלידה. עוטפים את התבנית היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. העוגה נשמרת בהקפאה עד 3 ימים.

מכינים אננס מקורמל

5

ממיסים חמאה וסוכר על להבה בינונית ומבשלים כ- 3-2 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מקבלת גוון ענברי. מוסיפים קוביות אננס ומקפיצים 5 דקות עד שהאננס מתרכך מעט ומקבל זיגוג עדין. אם משתמשים באננס משומר מקפיצים דקה-שתיים. מצננים. אפשר לשמור עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

להגשה

6

פורסים את העוגה ומסדרים בצלחות הגשה. מפזרים מעל את האננס המקורמל ומקשטים בשבבי קוקוס קלויים.